YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE KURSLARI

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TOEFL ve GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

Yabancı Diller Yüksekokulumuz alanında uzman akademik personeliyle TOEFL Hazırlık Kursu hizmetine 2023-2024 akademik yılı bahar döneminde de devam etmektedir.

Kurslarımızdaki tüm dersler Yüksekokulumuz kadrosunda bulunan öğretim görevlileri tarafından verilecektir. Öğretim görevlilerimizin tamamı ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı'nda 90 üzeri puana sahip olup, alanlarında yüksek lisans ve/veya doktora derecesine sahiptir.

Kurslarımız tüm halkımıza açıktır. Kurslarımızla ilgili tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.

GENEL İNGİLİZCE KURSU

Genel İngilizce kursu A1 kurundan başlayarak en üst seviye olarak kabul edilen B2 seviyesine kadar İngilizce öğretimi sunmaktadır. Genel İngilizce kursunda öğretim dili İngilizcedir. Kursiyerlerin kendilerini İngilizce olarak rahatça ifade edebilmeleri ve aynı zamanda akademik olarak İngilizceyi etkin şekilde kullanabilmeleri hedeflenmektedir.

Dil kurslarımızda dersler yüz yüze yapılmakta olup devam zorunluluğu %80 olarak uygulanmakta ve kurs sonunda kurs bitirme sınavı yapılmaktadır.

Genel İngilizce kursuna başvuran adaylar başvuru aşamasında girecekleri seviye tespit sınavından alacakları dereceye göre ilgili seviyelerinden birine yerleştirilir.

Genel İngilizce kursu haftada 12 saat olmak üzere 8 haftalık bir programla 96 saat ders içermektedir.

Genel İngilizce kursu asgari 12 kişi ile açılmaktadır. Ders materyal ücretleri kurs ücretine dahil değildir.

Yabancı Diller Yüksekokulunda halihazırda eğitim gören/kayıtlı olan hazırlık sınıfı öğrencileri kurslara kesinlikle başvuramazlar.

Ön kayıt formu için TIKLAYINIZ:

Kurs başlangıç tarihi: Yeterli başvuru sayısına ulaşıldığı anda kurs planlaması yapılacaktır.

TOEFL HAZIRLIK KURSU

Dünya çapında 12.000’den fazla kurum tarafından kabul edilen TOEFL hazırlık kursu, dinleme, konuşma, yazma ve okuma gibi dört temel dil becerisinde kendilerini geliştirmek isteyen ve yurtiçi veya yurtdışındaki üniversitelerde geçerliliği olan bir dil puanına sahip olmak isteyen kursiyerlere yönelik bir programdır. Öğretim dilinin İngilizce olduğu TOEFL kursunda temel dört beceri gelişimi için ayrı içerikler sunulmaktadır.

• TOEFL kursuna başvuran adayların asgari B1 düzeyinde İngilizce yeterliliğe sahip olmaları gerekmektedir. B1 seviyesinde İngilizce yeterliliğe sahip olan kişilerin bununla ilgili belgeyi başvuru esnasında ibraz etmeleri gerekmektedir.  Böyle bir belge yoksa, aday öğrenci Seviye Tespit Sınavından en az B1 düzeyinde olduğunu gösteren puanı almak zorundadır. B1 düzeyi altındaki başvurular kabul edilmeyecektir.
  • TOEFL kursu için haftada 12 saat olmak üzere 12 haftalık bir programla 144 saat ders planlanmıştır.
  • TOEFL kursu asgari 10 kişi ile açılmaktadır.
  • Ders materyal ücretleri kurs ücretine dahil değildir.
  • Yabancı Diller Yüksekokulunda halihazırda eğitim gören/kayıtlı olan öğrenciler kurslara kesinlikle başvuramazlar.
  • Kurs başlangıç tarihi: Yeterli başvuru sayısına ulaşıldığı anda kurs planlaması yapılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

• Kurslara kayıt yaptıracak kişilerin kurs ücretini aşağıda belirtilen Döner Sermaye İşletmesi Yabancı Diller Yüksekokulu hesabına yatırıp, online kayıt formunu doldurduktan sonra gerekli evrakları (banka dekontu, nüfus cüzdan fotokopisi/öğrenci kimlik kartı/personel kimlik kartı) PDF ya da JPG formatlarında ydyodilkurslari@yalova.edu.tr adresine mail olarak göndermeleri gerekmektedir.
  • Online başvuru yapan ancak gerekli evrakları göndermeyen adayların kayıt işlemleri gerçekleştirilmez.
  • Başvuru yapan adayların seviye tespit sınavına girmeleri gerekmektedir.
  • Dil kurslarının işleyişi ile ilgili Yalova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yönergesi için tıklayınız.
  • Ön kayıt formu için tıklayınız.
  • Seviye Tespit Sınavı için tıklayınız.

Hesap Adı: YALOVA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRÜLÜĞÜ (D.S.İ) YABANCI DİLLER Y.O

IBAN: TR67 0001 0004 0453 0532 1950 93

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin kurs ücretleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Tabloda belirtilen ücretler sadece bir kur ücretidir.

YALOVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL KURSLARI

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

Ders Saati

Kişi Başı Ücreti (TL)