Yalova Üniversitesi    yabancidiller@yalova.edu.tr (0226) 815 5655

25 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavına girmek isteyen öğrencilerimizin en geç 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 23.59'a kadar Sınav Kayıt Formunu doldurması gerekmektedir. Sınav Kayıt Formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Sınav aday listesi ve sınav yeri bilgileri 24 Eylül 2024 Salı günü Yabancı Diller Yüksekokulumuzun internet sayfasından duyurulacaktır.

25 Eylül 2024 Tarihli Yeterlik Sınavı Hakkında

Sınava Kimler Girebilir?

1- 2024 YKS sonuçlarına göre üniversitemizin İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu olan lisans programlarına (Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, İktisat ve İngilizce İşletme) yerleşip hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrencilerimiz

NOT: Bu sınav, Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında 5/i kapsamında okutulan Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II (YDB101 ve YDB102) derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler için değildir.

Sınav Bilgileri:

İngilizce Yeterlik Sınavı 25 Eylül 2024 tarihinde, Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulunda yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Sınav Tarihi: 25.09.2024

Sınav Başlangıç Saati: 10.30

• Kimlik kontrolü ve sınav yerleşimi için adayların sınav yerlerinde sınavdan en geç 30 dakika önce hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Kimlik belgesi yanında bulunmayan öğrenciler sınava alınmamaktadır.
  • Sınava giren adayların, sınav optik formunda öğrenci numarası bölümünü doğru şekilde kodlamaları için, öğrenci numaraları sınavdan önce öğrenmeleri gerekmektedir.
  • Adaylar, kurşun kalem ve silgi gibi sınav gereçlerini yanlarında getirmelidir.
  • Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarını Yalova Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (UBS) üzerinden öğrenebileceklerdir.

Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı örnek sorularına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0226 815 5655

E-posta: yabancidiller@yalova.edu.tr

Adres: Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Çınarcık Yolu 2. Km, Merkez/Yalova

*Lütfen web sitemizden yapılan duyuruları düzenli olarak takip ediniz.